GMR

Beste ouder(s), verzorger(s),

 

Wil je ook meedenken, meepraten en meebeslissen met het stichtingsbestuur van de school van je kind?

Wil jij jouw steentje bijdragen aan kwaliteit, levensgeluk van kinderen, ouders en personeel?

Dan zoeken we jou!

 

Wij zijn op zoek naar nieuwe ouders die de GMR willen versterken.

 

Wat is de GMR?

De GMR is een belangrijk orgaan dat meedenkt, meepraat en meebeslist op bestuursniveau van Qliq over de belangrijke ontwikkelingen.

Je maakt zelf geen beleid, maar kijkt mee tijdens processen zodat beslissingen of veranderingen voor alle betrokken de beste uitkomst hebben en het gewenste resultaat opleveren.

Voorbeelden hiervan zijn; vakantiedagen, doelstellingen, manieren van lesgeven, koersplannen/ strategische belofte, begroting, financiële rapportages, personeelszaken, enzovoorts.

Het is een plek waar veelzijdige onderwerpen de revue passeren. De kracht zit hem in het samen belichten. De driehoek personeel, ouders en bestuur zorgt dan ook voor de juiste dynamiek en balans.

 

Wat doet de GMR?

De GMR maakt de verbinding tussen alle scholen en Kindcentra van Qliq en hun MR (medezeggenschapsraad) of KCR en het Qliq primair bestuur. Momenteel merken we dat dit krachtiger zou mogen gebeuren om een goede samenwerking te hebben. Wil jij daar aan bijdragen, meld je dan vooral aan als nieuw lid. Soms geef je met de GMR advies en soms verleen je instemming op belangrijke besluiten. Binnen de GMR zijn er diverse werkgroepen waaronder onderwijs, kwaliteit, personeel en begroting. De GMR vergadert gemiddeld 10 avonden per jaar van 19.30-21.30 uur. 

Geïnteresseerd?

Vergaderingen van de GMR zijn altijd openbaar en iedereen mag als toehoorder aansluiten. Iedere MR of KCR mag een ouder of personeelslid aanleveren als toehoorder. Maar behalve toehoorders zoeken we ook zeker nieuwe leden die altijd willen gaan aansluiten om sparringpartner te zijn van het bestuur. Lijkt het je leuk om een keer vrijblijvend mee te luisteren om te zien of dit bij je past

 

Wil je er meer over weten wanneer en hoe dit gaat, dan zijn wij per mail of telefonisch te bereiken. Marleen Keeris: m.keeris@kc-mozaiek.nl / 0492-525177 Sander Driessen: gmr@qliqprimair.nl

 

De data waarop wij dit schooljaar nog vergaderen:

Dinsdag 17 mei

Maandag 13 juni

Dinsdag 12 juli

 

GMR van QLIQ-Primair

studyday studyday